Warmtepomp
Advies

Over Schimmel Techniek

Warmtepomp advies: energiezuinig en milieuvriendelijk verwarmen

Met een warmtepomp verwarm je je woning voordelig, milieuvriendelijk en energiezuinig. Schimmel Techniek Duurzame Installaties installeert en onderhoudt je warmtepomp.

Aardgas heeft zijn langste tijd gehad. Het is een inefficiënte en milieu-onvriendelijke manier van verwarmen. Door uitputting van fossiele brandstoffen wordt gas steeds duurder. En binnen afzienbare presenteert de overheid een wet om huizen van het gas af te halen. Zelfs als je dat niet wil.

Verwarm je momenteel je woning nog volledig met aardgas? Begin met besparen van het milieu en je portemonnee. Dit is hét moment om over te stappen op een volwaardig alternatief: de warmtepomp.

Warmtepomp aantrekkelijk alternatief voor gasketel

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de gasketel. Het apparaat onttrekt energie uit het bodemwater of buitenlucht en zet dit om naar bruikbare warmte voor je woning, kantoor of zwembad.

Met een warmtepomp bespaar je geld en energie. In plaats van aardgas gebruik je stroom om je woning comfortabel te verwarmen. Stroom is zo’n 4 tot 5 keer energiezuiniger dan gas. Daardoor bespaar je fors op je energierekening. Je besparingen op je energiereking lopen op tot wel 800 euro per jaar

Met een warmtepomp ontzie je bovendien het milieu, omdat je veel minder CO2 uitstoot. En  er zijn meer voordelen:

  • Verlaag je energieverbruik
  • Reduceer je CO2-uitstoot
  • Vermeerder de waarde van je huis dankzij een beter energielabel
  • Maak je woning energieneutraal
  • Verkoel je huis in de zomer
  • Verdien de warmtepomp snel terug 

Profiteer ook van de voordelen van een warmtepomp. De specialisten van Schimmel Techniek Duurzame Installaties vertellen je er alles over. Bel of mail voor een afspraak, of bezoek ons Experience Center in Barneveld.

Keuze, installatie en onderhoud warmtepomp is specialistenwerk

Warmtepompen zijn er in verschillende varianten. Globaal kun je 2 soorten onderscheiden: volledig elektrische en hybride warmtepompen.

Een volledig elektrische warmtepomp werkt zelfstandig. Dit model is vooral geschikt voor uitstekend geïsoleerde (nieuwbouw)woningen. Is je huis wat ouder, dan is een hybride-pomp interessant. Bij dit model combineer je de warmtepomp met een alternatieve energiebron, zoals een HR-ketel. Die springt bij tijdens zware belasting of op koude winterdagen.

Wat de beste warmtepomp voor jouw situatie is hangt van veel factoren af. Zoals; de staat van je huis, de aanwezige isolatie, gezinssamenstelling en uiteraard je woonwensen.

Laat je warmtepomp vakkundig installeren

Schimmel Techniek Duurzame Installaties is de specialist in warmtepompen. Samen kiezen we de beste warmtepomp voor jouw woning en wensen. We rekenen vrijblijvend uit hoeveel je kunt besparen met het verduurzamen van je woning of kantoor.

Besluit je een warmtepomp bij ons te kopen? Dan installeren we deze professioneel en vakkundig, zodat je zeker bent van een optimaal rendement. 

Ook kun je voordelig een onderhoudscontract afsluiten. Dan controleren we de pomp periodiek op werking en slijtage en verleng je zijn levensduur. Dit maakt de investering in een warmtepomp nog aantrekkelijker, want terugverdienen kan al na 6 jaar. 

Waarom kiezen voor de specialisten van Schimmel Techniek Duurzame Installaties?

Warmtepomp-installateurs zijn schaars en de vraag naar specialisten is groot. Bij Schimmel Techniek Duurzame Installaties werken uitsluitend vakmensen die zich fulltime bezighouden met duurzame installaties. 

Kwaliteit is onbetaalbaar en daarom leggen we de lat hoog. Je krijgt de beste warmtepomp voor jouw situatie, vakkundig geïnstalleerd en professioneel onderhouden. Zo geniet je elke dag van een aangenaam binnenklimaat en verdien je de investering snel terug. Dat is onze belofte.

Verwarm je huis duurzaam en voordelig. Maak nu een afspraak met onze experts