Convectoren

Over Schimmel Techniek

Convectorverwarming: snel, aangenaam en milieuvriendelijk

Verwarm je woning snel, aangenaam en milieuvriendelijk met convectors van Schimmel Techniek Duurzame Installaties. We regelen installatie en onderhoud vakkundig en snel.

Bel voor vrijblijvend advies: 0342 72 92 39.

Een ruimte kun je op verschillende manieren verwarmen. Een cv-installatie met radiatoren is gebruikelijk. Het opwarmen van radiatoren duurt echter lang en ze zijn omvangrijk en beedbepalend. Bovendien trekken ze veel stof aan en verspreiden ze warmte vaak ongelijkmatig. Daardoor verstook je veel energie voor een niet optimaal verwarmd huis. Het kan beter, met convectorenverwarming.

Convectoren warmen lucht op en verspreiden het gelijkmatig. De warme lucht verwarmt vervolgens de ruimte. Convector-verwarming is effectief, esthetisch en onopvallend. De verwarmingselementen nemen namelijk veel minder ruimte in dan radiatoren en je kunt ze zelfs onzichtbaar in de vloer verwerken. En er zijn meer voordelen.

Daarom kiezen voor convector-verwarming:

 • Warm je je woning sneller op dan met radiatoren
 • Laat je huis sneller afkoelen
 • Verspil geen restwarmte
 • Verwerk convectoren onopvallend in de grond of kasten
 • Werk ruimtes strak en stijlvol af
 • Verwarm gelijkmatig
 • Verminder je energieverbruik met 10% tot 15%

Met convector-verwarming van Schimmel Techniek Duurzame Installaties bespaar verwarm je je woning milieuvriendelijk en comfortabel. Ontdek nu de voordelen van convectors voor je woning of kantoor. Bel of mail voor een afspraak of bezoek ons Experience Center in Barneveld (op afspraak).

Een cv-installatie bestaat meestal uit 3 onderdelen:

 1. Opwekinstallatie, zoals een warmtepomp of HR-ketel
 2. Leidingen
 3. Afgiftesysteem, zoals radiatoren

In plaats van radiators kun je kiezen voor convectoren. Ze houden beide de ruimte warm, maar doen dit op een andere manier. Bij een radiator loopt warm water door het leidingstelsel. Zo verwarmen ze de omringende lucht. Dit wordt stralingswarmte genoemd.

Convectoren zuigen koude lucht aan, warmen die op en stoten die af. De warme lucht stijgt, koelt weer af en het proces herhaalt zich. Zo ontstaat convectiewarmte.

Convectors hebben verschillende voordelen ten opzichte van radiatoren. Dit zijn de grootste.

 • Convectoren brengen een ruimte sneller op temperatuur.
 • Ze nemen minder ruimte in dan radiatoren. Verwerk ze onopvallend in je interieur of de vloer.
 • Ze worden minder warm dan radiatoren. Dit maakt ze zeer geschikt voor ruimtes met kleine kinderen. Bovendien sluit je brandgevaar uit.
 • Goed onderhouden convectoren trekken minder stof aan. Daardoor is je binnenklimaat schoner.
 • Het systeem reageert sneller dan een radiator. Daardoor verwarm je energiezuiniger en milieuvriendelijker.

Met convectoren verwarm je je woning gelijkmatig en efficiënt. Het systeem gebruikt weinig opwarmvloeistof en reageert direct. Je woning voelt snel aangenaam aan. Met een maximale behuizingstemperatuur van 43 graden zijn convectoren daarnaast veilig in de buurt van kleine kinderen.

Verwarm je woning aangenaam, veilig en snel met convectoren van Schimmel Techniek Duurzame Installaties. Vraag vrijblijvend een offerte aan of ervaar de mogelijkheden zelf in ons Experience Center in Barneveld.

Met convectoren, vloerverwarming en een warmtepomp verwarm je je woning duurzaam en milieuvriendelijk. Waarom zou je hiervoor kiezen en niet voor traditionele radiatoren? Dit zijn de verschillen.

 • Convectoren warmen een ruimte direct op. Radiators hebben meer tijd nodig.
 • Voor het verwarming van grote ruimtes heb je grote radiatoren nodig. Dit staat vaak niet mooi. Convectors zijn kleiner en je kunt ze met een convectorput zelfs volledig wegwerken in de vloer.
 • Radiators gebruiken meer energie. Met convectoren bespaar je tot 15% op je energierekening.
 • Radiatoren gaan langer mee en zijn voordeliger in aanschaf. Convectoren worden steeds beter en voordeliger.
 • Convectoren worden minder warm dan radiatoren. Daardoor zijn ze veiliger in ruimtes met kleine kinderen.
 • Met convectoren gebruik je een ruimte optimaal. Kies bijvoorbeeld voor doorlopende ramen en vloerverwarming.

Het installeren en onderhouden van convectoren is vakwerk. Bij Schimmel Techniek Duurzame Installaties weten we alles van duurzaam verwarmen en ventileren. Maak nu een afspraak en informeer naar de vele mogelijkheden. Dan vergroot je je wooncomfort en geniet je elke dag van een perfect binnenklimaat.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Schimmel Techniek Duurzame Installaties

Dit is de belofte Schimmel Techniek Duurzame Installaties:

Install Q
Lid van Techniek Nederland