WTW Installatie
(Warmte-terug-win)

Over Schimmel Techniek

WTW-Installatie aanleggen en onderhouden

Een goed functionerend balansventilatiesysteem biedt comfort en garandeert een gezond binnenklimaat. Laat je wtw-installatie vakkundig aanleggen en onderhouden door Schimmel Techniek Duurzame Installaties.

Bel voor de mogelijkheden: 0342 72 92 39 of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Een gezond binnenklimaat is van levensbelang. Bij veel woningen en bedrijfspanden is de luchtkwaliteit echter onvoldoende. Dit heeft verschillende nadelige gevolgen. Zo moet je bijvoorbeeld harder stoken om je woning comfortabel te verwarmen. En is de kans groot op gezondheidsklachten als hoofdpijn, droge ogen en slapeloosheid.

Met een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw) is je binnenlucht altijd gezond. De wtw-unit hergebruikt een deel van de afgevoerde warmte om de ingevoerde lucht van buiten op te warmen. Daardoor bespaar je jaarlijks flink op je stookkosten. En er zijn meer voordelen.

Voordelen WTW-Installatie

  • Bespaar op je energiekosten
  • Geniet van een gezond binnenklimaat
  • Houd warmte langer vast in je woning of bedrijfspand

Laat je wtw-installatie aanleggen en onderhouden door Schimmel Techniek Duurzame Installaties

Ventileren kan op verschillende manieren. Nieuwbouwwoningen en gerenoveerde huizen zijn tegenwoordig uitstekend geïsoleerd. Dit verlaagt de stookkosten, maar de ventilatie is vaak niet optimaal. Dit heeft invloed op je gezondheid. Zo constateerden onderzoekers van de Universiteit Maastricht onlangs dat de zorgkosten van mensen in een woning met een slecht binnenklimaat aantoonbaar hoger zijn.

Een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw) is een gesloten systeem, dat zorgt voor een perfect binnenklimaat. Het systeem voert schone lucht aan en gebruikte lucht af. De afgevoerde lucht wordt gebruikt om de ingevoerde lucht op te warmen. Vandaar de naam warmteterugwinning.

Met een wtw-unit heb je volledige controle over de luchtkwaliteit. Gebruikte lucht uit vochtige ruimtes als de badkamer, wc en keuken wordt geluidloos afgevoerd en omgewisseld voor verse lucht. Zo is je woning of bedrijfspand altijd goed geventileerd en aangenaam op temperatuur.

Een correct geïnstalleerd balansventilatiesysteem zorgt voor comfort en bespaart energie. Ook heb je geen last van bijgeluiden, want het systeem werkt zonder rooster.

Gun jezelf een gezond binnenklimaat met balansventilatie met wtw van Schimmel Techniek Duurzame Installaties. Dan leggen wij het systeem vakkundig en betrouwbaar voor je aan en profiteer je altijd van een optimale werking.

Naast vakkundige installatie is onderhoud essentieel voor het functioneren van een wtw-unit. Zo moeten de filters in het balansventilatiesysteem regelmatig schoongemaakt worden. Dit geldt eveneens voor de ventilatorbox en de ventilatiekanalen.

Laat je je balansventilatie met wtw installeren door de experts van Schimmel Techniek Duurzame Installaties? Sluit dan meteen een voordelig onderhoudscontract af. Dan controleren we het systeem eens in de 2 jaar op prestaties, energieverbruik en levensduur. En weet je zeker dat hij altijd optimaal presteert.

Laat je wtw-installatie aanleggen en onderhouden door Schimmel Techniek Duurzame Installaties.

Ventileren van een woning of bedrijfspand met een wtw-unit heeft verschillende voordelen. Dit zijn de belangrijkste.

  • Met goede ventilatie geef je bacteriën, chemische stoffen en fijnstofdeeltjes minder kans. Je verbetert het binnenklimaat.
  • Veel nieuwbouwwoningen zijn luchtdicht geïsoleerd. Een wtw-unit controleert luchtstromen, voorkomt warmteverlies en verlaagt het energieverbruik. Dit vermindert de CO2-uitstoot en spaart het milieu.
  • Met een gezond binnenklimaat voorkom je gezondheidsklachten als hoofdpijn, vermoeidheid en ademhalingsproblemen. Ook verminder je de gevolgen van onder andere astma en reuma.
  • Bespaar geld door sneller en goedkoper te verwarmen. Een wtw-unit warmt op ingenieuze wijze verse lucht op met de warmte van gebruikte lucht.

Profiteer ook van de voordelen van balansventilatie met wtw. Neem contact op voor advies op maat. 

Vraag nu een offerte aan.

Laat je wtw-installatie aanleggen en onderhouden door Schimmel Techniek Duurzame Installaties

Een goed functionerend balansventilatiesysteem is comfortabel, gezond en voordelig. Kies nu voor een optimaal binnenklimaat en laat je wtw-unit installeren en onderhouden door Schimmel Techniek Duurzame Installaties.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Schimmel Techniek Duurzame Installaties

Dit is de belofte Schimmel Techniek Duurzame Installaties:

Install Q
Lid van Techniek Nederland