Mechanische
Ventilatie

Over Schimmel Techniek

Mechanische ventilatie aanleggen en reinigen

Met mechanische ventilatie geniet je altijd van een gezond en aangenaam binnenklimaat. Schimmel Techniek Duurzame Installaties installeert en onderhoudt het systeem professioneel en veilig.

Bel voor de mogelijkheden: 0342 72 92 39 of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Zo’n 50% van alle huizen en kantoren heeft een slecht binnenklimaat, blijkt uit recent onderzoek. Dit geldt vooral voor nieuwbouwwoningen en kantoren. Door hun grondige isolatie komt er vaak te weinig verse lucht in het pand en wordt vervuilde lucht onvoldoende afgevoerd.

Een slecht binnenklimaat kan ingrijpende gevolgen hebben. Zo leidt het vaak tot gezondheidsklachten als hoofdpijn en concentratieproblemen, en kan het zelfs reuma en astma verergeren. Gezonde binnenlucht is daarom van levenslang.

Met mechanische ventilatie en onderhoud van Schimmel Techniek Duurzame Installaties is je binnenklimaat altijd optimaal. En bespaar je tegelijk op je energiekosten. Informeer daarom nu naar de mogelijkheden.

Een gezond binnenklimaat is belangrijk. De binnenlucht in moderne woningen is soms wel 50% slechter dan de buitenlucht. Dit leidt tot allerlei gezondheidsrisico’s. En is extra ernstig als je bedenkt dat we meer dan 90% van onze tijd binnen doorbrengen.

Bij nieuwbouwwoningen en renovatie van bestaande woningen en kantoorpanden is een goed ventilatiesysteem een must. Een mechanisch ventilatiesysteem voert vocht en vervuilde lucht af en blaast schone lucht naar binnen. Dit voorkomt schimmel en vochtproblemen en vergroot het zuurstofgehalte.

Met mechanische ventilatie bespaar je ook energiekosten. Moderne ventilatiesystemen onttrekken warmte uit vervuilde lucht. Hiermee verwarmen ze de schone lucht, zodat je verwarmingsinstallatie minder hard hoeft te werken. Dit merk je direct in je portemonnee.

Bij Schimmel Techniek Duurzame Installaties weten we alles over mechanische ventilatiesystemen. We installeren en onderhouden eenvoudige en complexe ventilatiesystemen voor zowel particulieren als bedrijven. Wil jij je nieuwbouwhuis, bestaande woning of kantoorpand hygiënisch laten ventileren? Dan laten we je graag de mogelijkheden zien.

Dankzij de nieuwste technieken beschik je met een ventilatiesysteem van Schimmel Techniek Duurzame Installaties altijd over een gezond binnenklimaat. De ventilator voert schone lucht aan en voert vervuilde lucht geruisloos af via een centraal afvoersysteem.

Moderne installaties beschikken over een sensor, die de hoeveelheid vocht en zuurstof in de lucht meet. Zo weet het apparaat meteen of hij wel of niet moet ventileren. En bespaar jij energie.

Een slecht binnenklimaat wordt steeds vaker gelinkt aan allerlei gezondheidsklachten. Met een mechanisch ventilatiesysteem van Schimmel Techniek Duurzame Installaties beschik je altijd over gezonde binnenlucht. En er zijn meer voordelen.

  • Leef of werk in een hygiënische omgeving
  • Voorkom vocht, stank, schimmel en stofmijten
  • Bespaar energie
  • Realiseer een perfecte luchtcirculatie
  • Geef hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longaandoeningen geen kans

Een mechanisch ventilatiesysteem garandeert een gezond binnenklimaat. Maar het systeem heeft wel aandacht nodig. Met name het onderhoud van het buizensysteem is cruciaal.

Een mechanische ventilator blaast vieze lucht door filters naar buiten. Deze filters moeten regelmatig gereinigd worden. Ook blijven er intensief gebruik stofdeeltjes aan buizen en leidingen kleven. Verwijder je deze niet, dan werkt het ventilatiesysteem minder en moet het harder werken. Laat je ventilatiesysteem daarom periodiek nakijken door Schimmel Techniek Duurzame Installaties.

Met een onderhoudscontract voor je mechanische installatie werkt je systeem altijd optimaal, gaat hij langer mee en verbruikt hij minder energie. Je verdient de kosten kortom zo terug.

Daarom mechanische ventilatie laten aanleggen en reinigen door Schimmel Techniek Duurzame Installaties

Een goed aangelegde mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat. Maar bij de aanleg en het onderhoud komt veel kijken. Zo is niet elk apparaat geschikt voor elke situatie. En is installatie en onderhoud vakwerk.

Bij Schimmel Techniek Duurzame Installaties adviseren we je graag over de mogelijkheden voor mechanische installatie. En installeren we uitsluitend het beste installatiesysteem voor jouw situatie. Dit verzekert je van de beste binnenlucht, verkleint de kans op defecten en verlaagt je energierekening.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Schimmel Techniek Duurzame Installaties

Dit is de belofte Schimmel Techniek Duurzame Installaties:

Install Q
Lid van Techniek Nederland