Ventilatiekanaal
Reinigen

Onderhoud regelmatig de ventilatiekanalen van je mechanische ventilatie

Laat de lucht- en ventilatiekanalen van je mechanische ventilatie regelmatig reinigen door Schimmel Techniek Duurzame Installaties. Dan blijft je binnenklimaat gezond en werkt je wtw-unit altijd optimaal.

Maak nu een afspraak:
Bel:
0342 72 92 39.

Een gezond binnenklimaat is van groot belang voor je gezondheid. Een ventilatiesysteem met warmterugwin-unit zorgt voor gezonde binnenlucht. Maar na verloop van tijd raken de luchtkanalen vervuild door stof, schimmel en aanslag. Dit verslechtert de ventilatie van je woning.

Periodiek onderhoud van lucht- en ventilatiekanalen is essentieel voor je ventilatiesysteem en gezondheid. Laat je luchtkanalen daarom regelmatig reinigen door de experts van Schimmel Techniek Duurzame Installaties. Dan werken ze beter, hygiënischer en voordeliger.

Nederlanders brengen zo’n 90% van hun tijd binnen door. Toch wordt het binnenklimaat in woonhuizen vaak vergeten. Door onvoldoende of niet goed werkende ventilatie is er te weinig verse lucht in huis aanwezig. Dit leidt tot ongezonde schimmels en hoge CO2-concentraties.

Met een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw) heb je volledige controle over je binnenlucht. De wtw-unit hergebruikt bovendien een deel van de afgevoerde warmte om nieuwe lucht op te warmen. Dit bespaart energiekosten.

Onderhoud aan de ventilatiekanalen van je mechanische ventilatie is van groot belang. Het systeem raakt na verloop van tijd vervuild en werkt zo minder effectief. Het is daarom belangrijk om je luchtkanalen eens in de 4 a 5 jaar te laten reinigen. Dat levert de volgende voordelen op:

Voordelen reiniging kanalen

 • Laat je huis altijd hygiënisch ventileren
 • Verleng de levensduur van je ventilatiesysteem
 • Voorkom gezondheidsklachten
 • Bespaar op je energiekosten
 • Laat je installatie opnieuw nauwkeurige afstellen

Het is verstandig om je mechanische ventilatie eens in de 4 a 5 jaar schoon te laten maken. Bestel je een ventilatiesysteem bij Schimmel Techniek Duurzame Installaties? Sluit dan meteen een voordelig onderhoudscontract af. Dan houden we precies voor je bij wanneer het systeem aan een inspectiebeurt toe is en controleren we hem nauwgezet en vakkundig.

Met een onderhoudscontract voor het reinigen van je ventilatiekanalen heb je geen omkijken naar onderhoud. We attenderen je ruim van tevoren op de noodzakelijke inspectie en we komen langs als het jou uitkomt. Ook lossen we een eventuele storing direct voor je op. Je zit dus altijd in een gezond en comfortabel huis.

Bij het reinigen van de ventilatiekanelen voeren we onder andere deze werkzaamheden uit:

 • Schoonmaken van de ventilator.
 • Schoonmaken van de warmteterugwin-unit
 • Reinigen van de luchtventielen en de ventilatiekanalen.
 • Inspectie van het systeem, controle luchtdebiet en evt. opnieuw inregelen van het systeem.

Waarom ventilatiekanalen reinigen door Schimmel Techniek Duurzame Installaties?

Het installeren en onderhouden van mechanische installatiesystemen is werk voor specialisten. Bij Schimmel Techniek Duurzame Installaties werken gedreven installateurs die alles weten van duurzaam verwarmen en ventileren. Met onze kennis en ervaring vergroot je je wooncomfort. En geniet je elke dag van een perfect binnenklimaat

Mechanische ventilatie reinigen? Maak vandaag nog een afspraak en profiteer van deze voordelen:

 • Uitstekende service en advies op maat
 • Elke storing verhelpen we gegarandeerd binnen 24 uur
 • We werken altijd volgens de richtlijnen van de fabrikant
 • Elke dag bereikbaar van 7.00 tot 22.00 uur
 • Vertrouwd, duurzaam en betrouwbaar

Voel je fit en energiek met een gezond binnenklimaat!

Maak nu een afspraak voor het reinigen van je ventilatiekanalen

Schimmel Techniek Duurzame Installaties
Install Q
Lid van Techniek Nederland